Welkom bij Into Italia! Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Bel, mail of app ons en wij helpen je!
Levertijd 3-4 werkdagen
Gratis verzending in Nederland vanaf €50,00
Klanten beoordelen ons met een 9,7

Wat drinkt een Italiaan bij ... kreeftensoep?

Wat drinkt een Italiaan bij ... kreeftensoep?

Dé soep op het kerstmenu is kreeftensoep. Maar wat drink je daar nou bij? De Villa Fidelia Bianco past hier prima bij, probeer het maar eens!

Wat drinkt een Italiaan bij ... Kreeftensoep?

Kerst komt er weer aan. En zoals het ons Nederlanders betaamt, vallen we met de kerstdagen ieder jaar terug op een beperkte selectie van gerechten, ‘omdat we die graag met Kerst eten’. Vooral lekker blijven doen natuurlijk, want het is ook heel lekker. Maar wat drink je erbij? Daar kijken we in deze rubriek naar. Ditmaal kreeftensoep!


Kreeftensoep

Wat is er nu lekkerder dan goede, romige kreeftensoep? Iedereen houdt van kreeft, dat is het grote voordeel van kreeftensoep. Zorg alleen dat je op tijd begint met kreeftensoep, want om een goede kreeftensoep te ‘trekken’, heb je veel geduld nodig. Laat de schalen lang trekken, met voldoende bouquet, wat rode wijn en gezeefde tomaten. Room is ook niet onbelangrijk, deze maakt de soep af. En serveer hem niet ‘pur sang’, maar geef hem een goede vulling. Hollandse garnaaltjes, rivierkreeftenstaartjes, stukjes kreeft, stukjes coquille, het kan allemaal. En wat kleine tomatenblokjes doen het altijd goed. Maar hoe maak je het écht af? Een goed glas wijn erbij!


Wijn bij kreeftensoep

Kreeftensoep vraagt om witte wijn, liefst een stevige witte wijn. De uitgesproken smaak in combinatie met de roombasis van de soep vragen om een ‘volle’ witte wijn. Niets maakt een witte wijn zo vol als rijping op hout, maar niet iedere druif heeft het in zich om uiteindelijk als volle wijn in het glas te komen. Chardonnay staat erom bekend dat deze hiervoor bij uitstek geschikt is. Goede, houtgerijpte Chardonnay is, hoe voor de hand liggend het ook lijkt, de ideale begeleider van een goede ‘Bisque d’Homard’. En wat is de beste in zijn soort? Cervaro della Sala natuurlijk! Het is immers kerst. Deze volle Chardonnay van wijnhuis Castello della Sala, met een fractie Grechetto, heeft precies het karakter waar een kreeftensoep om vraagt. En ach, het is maar één keer per jaar kerst! Maar goed, als je Cervaro vanwege zijn prijskaartje wat gortig vind, wat wij in alle eerlijkheid ook wel kunnen begrijpen, is er natuurlijk ook een alternatief.


Elegante wijn bij kreeftensoep

Wijnmaker Sportoletti, op een uurtje gelegen van Castello della Sala (het ‘Chateau’ van Cervaro) maakt met een vergelijkbaar recept een waanzinnige witte wijn in Umbrië: ‘Villa Fidelia Bianco’. Deze wordt van gelijke delen Chardonnay en Grechetto gemaakt. De Chardonnay ondergaat, net als bij de Cervaro, enkele maanden rijping op ongebruikte Frans-eiken barriques. Hierdoor krijg je een mooie, ‘vette’ smaak in de wijn. De Villa Fidelia Bianco is iets meer gedoseerd in zijn smaak, vanwege een groter deel Grechetto, wanneer je het vergelijkt met de Cervaro della Sala. Iets ‘eleganter’ dus.


Probeer het eens. Smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Gratis verzending in Nederland

voor orders vanaf €50,00

Gratis retour

binnen 14 dagen

De mooiste wijnproeverijen

neem contact met ons op voor meer info