Welkom bij Into Italia! Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Bel, mail of app ons en wij helpen je!
Levertijd 3-4 werkdagen
Gratis verzending in Nederland vanaf €50,00
Klanten beoordelen ons met een 9,7

To bubble or not to bubble? Wanneer kies je (niet) voor mousserende wijn?

To bubble or not to bubble? Wanneer kies je (niet) voor mousserende wijn?

We love bubbles.
Niets zegt “FEEST” als een lekkere, mousserende wijn. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer momenten waarop een mousserende wijn een uitstekende keuze is. Daarnaast zijn er ook momenten waarop een bubbel een minder slimme keuze is. Wijn- en spijskenner Frank legt uit:

1.  Wel doen: als je iets te vieren hebt

Dit kon natuurlijk niet missen. Een bubbel is bij uitstek geschikt bij feestelijkheden. Het maakt niet uit wat de gelegenheid is, niets geeft zo’n heerlijk gevoel als een goed glas mousserende wijn.

Vooral als openingsdrankje kan een bruisende wijn heel goed de sfeer zetten en is het als ontvangstdrankje een werkelijke klassieker.

 

2.  Wel doen: als smaakvol aperitief

Ook in intiemere settings, zoals een sfeervol diner, is een mousserende wijn een populair aperitief. Dat is niet zo gek, want al van oudsher biedt het een gevoel van welkom zijn en opent het een bijeenkomst in stijl, wat de aanleiding ook is.

 

3.  Wel doen: in combinatie met een diner

Hoewel niet elke bubbel  zich hiervoor leent, zijn bijvoorbeeld de wijnen van La Montina niet alleen een bubbel, maar ook een wijn. Door de zeer fijne ‘mousse’ is deze heel elegant. Hiermee is de gastronomische toepasbaarheid ineens enorm. Bedenk hierbij echter wel dat dit dus niet met elke bubbel kan en ook niet bij elk gerecht.

 

4.  Niet doen:  de ‘volgorde’ verstoren

Hoewel we al eerder hebben aangegeven dat iets voor LEKKER moet zijn, is er in principe bij een combinatie van wijn en spijs, wel een volgorde om te hanteren.
Die begint met bubbels (aperitief), naar frisse witte wijn, volle witte wijn, lichte rode wijn, zware rode wijn, naar zoet. Dit loopt vaak synchroon met een maaltijd. Zwaardere smaken in je gerecht gaan beter samen met een wat zwaardere wijn.

Een zwaar gerecht met een Prosecco? Beter dus even niet. Dat doet het gerecht geen recht, maar zeker ook de wijn niet!


Wel een reden om te bubbelen?

Mogen we dan de een paar heel passende mousserende wijnen voorstellen? Of het nu om een Rosé Demi-Sec gaat of om publiekslieveling Franciacorta Brût.. raak is het zeker, wát de gelegenheid ook is.

Bekijk hier alle mousserende wijnen van Into Italia

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Gratis verzending in Nederland

voor orders vanaf €50,00

Gratis retour

binnen 14 dagen

De mooiste wijnproeverijen

neem contact met ons op voor meer info