Welkom bij Into Italia! Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Bel, mail of app ons en wij helpen je!
Levertijd 3-4 werkdagen
Gratis verzending in Nederland vanaf €50,00
Klanten beoordelen ons met een 9,7
Into Italia - hét blog over Italiaanse wijnen en Italiaanse koffie!

The road to Christmas… Part 8 – hoofdgerecht van vlees

The road to Christmas… Part 8 – hoofdgerecht van vlees Met de feestdagen in het vooruitzicht willen we je van inspiratie voorzien. Ieder jaar is het een uitdaging: wat eet ik tijdens deze bijzondere dagen, en wat kan ik erbij schenken?

Omdat eten en wijn onze passie zijn, doen we je graag een voorzet. Wij kiezen elke week leuke gerechten voor de feestdagen, die samen een veelgangendiner vormen. En natuurlijk geven we daarbij een goede wijntip!

Het laatste hoofdgerecht moet iets écht winters zijn. Een kerstgerecht pur sang. Dus ja, dat kunnen we eigenlijk maar voor één gerecht gaan: haas! De haas, ‘Lepre’ in het Italiaans, is door zijn geheel eigen smaak heel veelzijdig en kent veel bereidingen, maar wij gaan voor het lekkerste van allemaal. Een gebraden hazenrug. En zo klassiek als het maar kan, serveren we die met gebakken paddestoelen en spruiten. En dan serveren we uiteraard een waanzinnig smaakvolle, aardse, stevige, Piëmontese Nebbiolo!

The road to Christmas… Part 7 – hoofdgerecht van gevogelte

The road to Christmas… Part 7 – hoofdgerecht van gevogelte Met de feestdagen in het vooruitzicht willen we je van inspiratie voorzien. Ieder jaar is het een uitdaging: wat eet ik tijdens deze bijzondere dagen, en wat kan ik erbij schenken?

Omdat eten en wijn onze passie zijn, doen we je graag een voorzet. Wij kiezen elke week leuke gerechten voor de feestdagen, die samen een veelgangendiner vormen. En natuurlijk geven we daarbij een goede wijntip!

Vandaag bereiden we het tweede hoofdgerecht. Na de Zeebaars die we eerder deze week toegelicht hebben, is het natuurlijk erg lekker om een stukje gevogelte te eten. We maken zodoende een heerlijke gelakte duivenborst.

Duivenborst, in het Italiaans ‘Petto di Piccione’, kun je op veel manieren bereiden, maar het lekkerste is wanneer je deze rosé serveert. De duif heeft, net als eend, een heerlijke en typische smaak. Wij brengen een zoet accent aan door de duif te ‘lakken’ met soja en basterdsuiker.

Nog één reisje dan!

Nog één reisje dan! Een wijnreis naar Italië doen we graag bij Into Italia. Heerlijk genieten van de lekkerste wijnen. Twee dagen lang door Veneto en Piëmonte langs de mooiste en beste wijnhuizen van Italië.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Gratis verzending in Nederland

voor orders vanaf €50,00

Gratis retour

binnen 14 dagen

De mooiste wijnproeverijen

neem contact met ons op voor meer info