Welkom bij Into Italia! Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Bel, mail of app ons en wij helpen je!
Levertijd 3-4 werkdagen
Gratis verzending in Nederland vanaf €50,00
Klanten beoordelen ons met een 9,7

Nog één reisje dan!

Nog één reisje dan!

Een wijnreis naar Italië doen we graag bij Into Italia. Heerlijk genieten van de lekkerste wijnen. Twee dagen lang door Veneto en Piëmonte langs de mooiste en beste wijnhuizen van Italië.

Nog één reisje dan!

Eind november vertrekken we weer naar Italië. Nog een keertje, in 2015. Zodat we het geheugen nog even op kunnen frissen! Een wandeling door het noorden, in twee dagen. Samen met het team van Restaurant l’Olivo in Tilburg gaan we de regio’s Veneto en Piëmonte bezoeken.


Veneto en Piëmonte

Veneto in het specifiek voor haar prachtige Amarone, Piëmonte om haar bijzondere Nebbiolo en Barbera. Wat hebben we op de planning staan?


Dag 1 – Amarone, Amarone, en nog eens Amarone

We zullen de helft van onze reis wijden aan de Amarone della Valpolicella. Misschien wel de meest bijzondere wijn van Italië, want nergens anders doorloopt rode wijn zo’n bijzonder proces van de druif tot de fles. Het kenmerkende aan Amarone della Valpolicella is dat deze altijd van een diversiteit aan druiven gemaakt wordt, hoofdzakelijk Corvina, aangevuld met onder meer maar voornamelijk Rondinella, Molinara en Oseleta. Allemaal ‘inheemse’ rassen.


Langdurig proces

Deze druiven worden laat geplukt, in oktober, en daarna te drogen gelegd. Pas in januari, als de druiven als het ware op hun weg zijn een rozijn te worden, worden de druiven geperst. Het sap is dan veel geconcentreerder en heeft een hoger suikergehalte. De wijn wordt hierdoor bijzonder intens en heeft een licht zoetig karakter. Maar hierdoor krijgt de wijn ook een hoger alcoholgehalte, meestal 16(!) procent. Hierna wordt de wijn lang weggelegd op hout, met één van de meest bijzondere wijnen ter wereld als gevolg.


Tedeschi

Wij zullen die dag eerst Tedeschi bezoeken, een vrij grote, beroemde producent die internationaal veel aanzien heeft. Bij Tedeschi zullen we zien hoe er op betrekkelijk grote schaal bijzondere wijn gemaakt wordt. Want Tedeschi is één van de weinige producenten die kwaliteit en kwantiteit bijzonder goed samen weet te combineren.


Romano dal Forno

Daarna gaan we naar Romano dal Forno. Dal Forno is samen met Quintarelli‘de’ grote naam in Veneto. Een eigenzinnige trendsetter die de allerbeste Amarone maakt, compleet naar eigen gevoel en invulling. Een pionier in de wijnwereld, die Amarone bottelt die voor vele honderden euro’s over de toonbank gaat. Het aller-, allerbeste dus. Dat wordt een bijzondere middag...!


Cissone

Met de bagage van twee Amaroneproducenten op zak zullen we naar Cissone rijden, net onder Alba, in Piëmonte. Dat is best een stukje rijden Maar daar wacht Locanda dell’Arco op ons. De allerbeste verblijfplaats in Piëmonte. Een kleine herberg met een tiental kamers en een bijzonder restaurant. Hier wordt 100% regionaal gekookt. Alles komt uit de aangrenzende dorpen, van de verse haas, tot de duiven en de courgette, die zelfs uit eigen tuin komt. Beter dan dit kun je niet eten in Noord-Italië. En dan hebben we het nog niet over de wijnkaart gehad. Dit restaurant heeft een bijzondere wijnkaart met bijna alle wijnen die Piëmonte kent. Daarnaast hebben ze nog een speciale ‘Barolo en Barbaresco kaart’. Simpelweg omdat er zoveel keuze is, dat de honderden Barolo’s en Barbaresco’s niet eens op de ‘gewone’ kaart passen. Wat wil een wijnliefhebber nog meer?


Dag 2 – De wijnhoofdstad van Italië

We rijden natuurlijk ook naar Locanda dell’ Arco omdat we onze tweede dag geheel aan Piëmonte willen wijden. We gaan op bezoek bij een tweetal van onze producenten in de regio, die bekend staat om zijn prachtige, elegante Barbera en ‘wereldse’ Nebbiolo. Onder meer Barolo, Barbaresco en Roero wordt gemaakt van deze bijzondere druif en staan internationaal bekend als ‘de grote wijnen’ van Italië.


Marchesi di Grésy

Eerst bezoeken we Marchesi di Grésy. Één van de meest prestigieuze Barbarescoproducenten in de regio, die naast prachtige, kostbare Barbarescoook bijzondere wijnen maakt naar eigen invulling, verdeeld over de hele regio. Prachtige ‘Bourgogne-stijl’ Chardonnay, bijzondere gerijpte Merlot uit de heuvels van Monferrato, bij het net iets noordelijker gelegen Asti, teveel om op te noemen.


Morra

De middag zullen we vervolgens besteden bij Morra, in Castellinaldo, een dorpje in de Roero. Een producent die al generaties lang ‘de wijnen van de regio’ maakt. Géén Franse invloeden, geen gekke fratsen, maar de lokale druiven Barbera, Nebbiolo en Arneis. En dan zo goed als mogelijk. Een producent die al decennia werkt met dit land en deze druiven, en daar het beste uithaalt wat erin zit. Puur genot. Hopelijk hebben we na die twee dagen weer genoeg bagage om terug naar Nederland te keren. Één ding is zeker: we gaan het beste zien en proeven wat wijn producerend Noord-Italië te bieden heeft. Wij kunnen ons geen betere manier verzinnen om onze tijd te vullen! Wil jij ook eens naar Italië om op zoek te gaan naar de vele, prachtige wijnen en streken die het rijk is? Laat het ons weten, dat vinden we leuk om te horen! Weet je niet waar je terecht kunt, of wat de mooie plekken zijn? Wij zijn altijd bereikbaar en kunnen je helpen met het vinden van de juiste adressen!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Gratis verzending in Nederland

voor orders vanaf €50,00

Gratis retour

binnen 14 dagen

De mooiste wijnproeverijen

neem contact met ons op voor meer info