Welkom bij Into Italia! Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Bel, mail of app ons en wij helpen je!
Levertijd 3-4 werkdagen
Gratis verzending in Nederland vanaf €50,00
Klanten beoordelen ons met een 9,7

Koffie goed voor je gezondheid?

  • Geplaatst op
  • Door Joost Kruijssen
  • 0
Koffie goed voor je gezondheid?

Natuurlijk, goede koffie is lekker. Maar dat het ook gezond kan zijn..?

Darmkankerpatiënten die dagelijks vier koppen koffie (met cafeïne) drinken, hebben minder kans dat een darmtumor terugkeert. Zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Dana-Farber Cancer Institute, meldt de Telegraaf.

Bijna 1000 patiënten waarbij de kanker is uitgezaaid tot in de lymfeklieren werden gevolgd. Deze patiënten ondergingen tussen 1999 en 2001 na hun operatie chemotherapie en vulden tijdens hun behandelingen verschillende vragenlijsten in over hun eet- en drinkpatroon. Van de onderzochte patiënten overleden er uiteindelijk 288.

Wat bleek? Te concluderen was dat patiënten die dagelijks vier koppen koffie met cafeïne drinken, 52 procent minder kans hebben dat hun tumor terugkeert, wanneer je het vergelijkt met patiënten die nooit koffie drinken. Ditzelfde resultaat was ook te zien bij patiënten die twee of drie kopjes koffie dronken, maar hier was het resultaat minder sterk. Van één kop koffie kon niet geconcludeerd worden dat het enig effect had.

'Ik denk dat het redelijk is om te concluderen dat cafeïne in koffie invloed heeft op darmkanker, maar we weten het nog niet 100 procent zeker. Daarvoor is verder onderzoek nodig', vertelt onderzoeker Charles Fuchs. 'Toch zou ik darmkankerpatiënten die al regelmatig koffie drinken, vooral aanmoedigen om dit te blijven doen'.


© Nationale Zorggids


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Gratis verzending in Nederland

voor orders vanaf €50,00

Gratis retour

binnen 14 dagen

De mooiste wijnproeverijen

neem contact met ons op voor meer info