Morra | Roero Arneis D.O.C.G. Vigneto San Pietro 2014
€14,50

Morra | Roero Arneis D.O.C.G. Vigneto San Pietro 2014

Morra heeft veel oog voor zachte en fijne smaken in de wijn en dat is in de Roero Arneis 'Vigneto San Pietro' terug te proeven. Fijne zuren worden in toom gehouden door zacht wit fruit en een lichte houttoon, wat zorgt voor een aangenaam, complex e... ...Meer informatie
  • Merk:Morra
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:Altijd binnen 2-3 werkdagen in huis; vanaf 50 euro zelfs gratis bezorgd!


Algemeen:

Morra maakt de allerbeste Arneis die er bestaat, onder de naam 'Vigneto San Pietro'. Waar Arneis in Piëmonte vaak gebukt gaat onder de faam van de rode wijnen, en zodoende als 'bijproduct' gemaakt wordt, heeft Morra de Arneis naar een 'volgend niveau' getild.

Een zeer beperkte opbrengst wordt door selectieve knip bewerkstelligd. Alle druiven voor de 'San Pietro' komen uit één en dezelfde wijngaard, niet verwonderlijk 'San Pietro' genoemd. Selectie van de beste druiven vindt plaats tijdens het plukken en nogmaals voor vinificatie.

Na vinificatie wordt de wijn gedurende 9 maanden gerijpt op grote houten vaten, wat een bijzonder karakter geeft aan de wijn. Pas na enkele maanden rust op fles wordt de wijn vrijgegeven.

 

Technisch:

Druif: 100% Arneis
Regio: Roero, Piemonte
Jaar: 2014
Houdbaarheid: In tegenstelling tot veel andere witte Piëmontese wijn, kan de Vigneto San Pietro makkelijk vijf tot tien jaar bewaard blijven.
Overig: De 'San Pietro' wijngaard biedt door een perfecte combinatie van zand en kalk de ideale bodem voor fijne witte wijn in Piëmonte.

Wijn en spijs:

Door de fijne smaken en het complexe karakter is deze Roero Arneis heerlijk met visschotels, zowel warm als koud.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jelle Geplaatst op 10 April 2017 at 20:19

Beste Arneis die ik tot nu toe op heb! Bijzondere wijnmaker, die Morra. De houtrijping die de Arneis krijgt proef je lekker subtiel terug.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen