La Montina | Franciacorta - try me
€59,95

La Montina | Franciacorta - try me

  • Merk:La Montina
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:Altijd binnen 2-3 werkdagen in huis; vanaf 50 euro zelfs gratis bezorgd!


La Montina | Franciacorta Brut

Algemeen:

Het gezicht van La Montina, de Franciacorta Brut, somt eigenlijk alles op waar dit huis voor staat. Door bestaande methodes te combineren met nieuwe inzichten, wordt een Franciacorta gemaakt van uitzonderlijk niveau. Een zeer fijne mousse maakt de wijn bijzonder elegant, terwijl een kleine hint van hout perfect combineert met het zachte en complexe karakter van deze wijn. Vergeet de Champagnes, dit is de nieuwe standaard.

Technisch:

Druif: 95% Chardonay, 5% Pinot Noir.
Regio: Franciacorta, Lombardia.
Jaar: De Franciacorta Brut wordt niet met jaaraanduiding gemaakt, omdat deze altijd van druiven van twee opeenvolgende jaren wordt gemaakt.
Houdbaarheid: Geen 'echte' oplegwijn, maar zeker enkele jaren houdbaar.
Overig: Een klein deel van de wijn wordt op Franse Barriques gelegd en na botteling wordt de wijn twee jaar op fles gerijpt voordat de wijn gekurkt wordt. Hierna brengt de wijn nog geruime tijd in de kelders van La Montina door en wordt pas vrijgegeven wanneer hij helemaal perfect is.

Wijn en spijs:

De Franciacorta Brut misstaat niet als aperitief, maar vanwege zijn elegantie en complexiteit is deze ook uitstekend te drinken bij lichte voorgerechten en salades.


La Montina | Franciacorta Saten 'Argens'


Algemeen:

Saten is de Noord-Italiaanse vertaling van 'Blanc de Blancs': een wijn van enkel Chardonnaydruiven. Voor de liefhebbers van een mooie houttoon in de wijn is deze 'Argens' simpelweg waanzinnig. Naast de zachte mousse, waarover de Brut en Extra Brut ook beschikken, is een aangename vleug vanille in de wijn te proeven. Deze wijn ademt pure elegantie en klasse!

Technisch:

Druif: 100% Chardonnay. Regio: Franciacorta, Lombardia. Jaar: De Franciacorta Saten 'Argens' wordt niet met jaaraanduiding gemaakt, omdat deze altijd van druiven van twee opeenvolgende jaren wordt gemaakt. Houdbaarheid: De Brut Saten toont zich zeer houdbaar: minstens over de eerste tien jaar ontwikkelt de wijn zich. Overig: De 'Argens' wordt enkel gemaakt van druiven uit de twee beste wijngaarden van La Montina. De opbrengst van deze wijngaarden is dan ook lager, wat zorgt voor een fijner druivensap. Ongeveer een kwart van de wijn komt op Franse Barriques te liggen, wat de 'Argens' zeer onderscheidend maakt.

Wijn en spijs:

Voorgerechten van vis, schaal- of schelpdieren, maar ook bijvoorbeeld een Vitello Tonato sluit uitstekend aan op de Brut Saten.


La Montina | Franciacorta Rosé Demi Sec

Algemeen:

De Franciacorta Rosé Demi Sec laat een bijzondere combinatie van smaken vrij: enerzijds zorgen de schillen van de Pinot Nero druif in combinatie met het hogere suikergehalte voor een rijkere, bijna zoetere, smaak, anderzijds brengt het aanzienlijke deel Chardonnaydruiven een fris karakter in de wijn. De balans tussenbeide is verrassend aangenaam!

Technisch:

Druif: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay. Regio: Franciacorta, Lombardia. Jaar: De Franciacorta Rosé Demi Sec wordt niet met jaaraanduiding gemaakt, omdat deze altijd van druiven van twee opeenvolgende jaren wordt gemaakt. Houdbaarheid: Geen 'echte' oplegwijn, maar zeker enkele jaren houdbaar. Overig: Ook de La Montina Rosé Demi Sec brengt twee jaar gisting op de fles door. Daarnaast is het suikergehalte in deze wijn beduidend hoger dan in de Brut, wat hem een zeer vriendelijk karakter geeft.

Wijn en spijs:

Niet alleen als aperitief, maar ook heerlijk met fruitsalades, lichte desserts of sorbetijs.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen