Cà Maiol | Valtenesi Chiaretto ‘Roseri’, 2014
€12,95

Cà Maiol | Valtenesi Chiaretto ‘Roseri’, 2014

Rosé, maar dan goed. Zorgvuldig gemaakt als een wijn vol klasse, elegantie en smaak. Met lichte hints van jong, rood fruit en roosjes een wijn waar je eens goed voor kunt gaan zitten…! ...Meer informatie


Algemeen:

De mix van druiven die Provenza Ca’Maiol gebruikt heeft voor deze Rosari geven de wijn een waanzinnige balans tussen verschillende smaken; elegant en geraffineerd aan de ene kant, smaakvol en uitbundig anderzijds. Niet zomaar een rosé, écht een ‘genietrosé’!

Technisch:

Om elegantie te verzekeren worden de druiven voor deze Rosari ruim 48 uur op zeer lage temperatuur gekoeld, om erna gefermenteerd te worden.

Druif: Groppello, Marzemino, Sangiovese, Barbera
Regio: Garda, Veneto
Jaar: 2014
Houdbaarheid: Anders dan veel andere rosé houdt deze Rosari haar fijne fruitaroma’s jaren vast, waardoor deze makkelijk 5 tot 7 jaar in de kelder kan verdwijnen.

Overig: Associeer deze Valtenesi Chiaretto niet met de massa van ‘Bardolino Chiaretto’, die ook uit de omgeving van Garda komt. Deze Valtenesi Chiaretto komt van een andere planeet dan zijn naamgenoot uit Bardolino!

Wijn/spijs:

Deze Roseri kan op zichzelf gedronken worden, maar gedijt ook prima bij de borrel of bij zomerse salades en lichte visgerechten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Cees Geplaatst op 9 Juni 2017 at 21:17

Dit is n rose waarvan je echt geniet !


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen